ENG
УКР
Адреса:
м. Ромни, вул. Соборна, 13/71
Телефон:
(05448) 5-29-15, (05448) 5-33-00

Видача довідки про зняття з реєстрації місця проживання

Одна з поширених послуг, яку надає відділ реєстру територіальної громади ЦНАП міста Ромни – це довідка про зняття з реєстрації місця проживання ( форма 16). Така довідка видається при знятті з реєстрації місця проживання особам, які мають паспорт (посвідку на тимчасове або постійне проживання) у вигляді ID-картки, або неповнолітнім особам, які паспорт ще не отримали й мають лише свідоцтво про народження. Така довідка видається при заміні або втраті документа в момент, коли особа знята з реєстрації місця проживання по даній територіальній громаді. Видача форми 16 належить до розряду швидких послуг, і надається в момент звернення особи.
Для того, щоб отримати форму 16 особа повинна мати при собі паспорт (посвідку на тимчасове або постійне проживання), або свідоцтво про народження. Також за такою довідкою може звернутися законний представник особи з відповідними документами. Довідки форми 13 і 16 – це документи суворого обліку! Вони видаються з зазначенням конкретної дати і з присвоєнням індивідуального порядкового номеру, тому не можуть видаватися в необмеженій кількості. Але не практичне зберігання цих документів і не зручне користування ними призводить до частих втрат, або просто приводить документ у непридатний стан.
Тому система видачі таких довідок потребує обов’язкового вдосконалення, що полегшить роботу спеціалістів відділу реєстру територіального громади, а також зменшить негативне ставлення з боку громадян до такої системи.