ENG
УКР
Адреса:
м. Ромни, вул. Соборна, 13/71
Телефон:
(05448) 5-29-15, (05448) 5-33-00

Результати  роботи Центру надання адміністративних послуг  за перше півріччя 2024 року!

Основними пріоритетами роботи ЦНАП є висока якість обслуговування та забезпечення доступності до адміністративних послуг навіть у найвіддаленіших куточках громади.

До мережі ЦНАПу міста Ромни входить центральний офіс, 15 віддалених робочих місць адміністраторів в старостинських округах громади та 1 віддалене робоче місце в пологовому відділенні.

На даний час у Центрі надання адміністративних послуг мешканці Роменської міської територіальної  громади можуть  отримати 375 адміністративних послуг.

Протягом 6 місяців 2024 додатково до переліку включено ряд послуг щодо надання матеріальної допомоги військовослужбовцям, малозахищеним  верствам населення та внутрішньо – переміщеним особам, послуги щодо надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами.

  • За перше півріччя 2024 року до нашого Центру та віддалених робочих місць адміністраторів в старостинських округах завітало більше 35 тисяч відвідувачів, у центральному офісі надано більше 24 тисяч послуг та консультацій, в старостинських округах більше 11 тисяч.
  • Впродовж 60 днів адміністратори ЦНАПу, крім основних посадових обов’язків надавали послуги з актуалізації даних військовозобов’язаних осіб, встановлення мобільного застосунку Резерв+ – лише  витягів з Єдиного державного  реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів надано 3915.

Зареєстровано  29761 звернення щодо отримання адміністративних послуг, а саме:

послуги з реєстрації місця проживання – 13519;

земельні питання – 360;

паспортні послуги – 1745;

послуги соціального характеру – 1657;

державна реєстрація речових прав на нерухоме майно – 1812;

державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців – 580;

державна реєстрація актів цивільного стану – 156 ;

послуги архітектури та містобудування – 122

послуги з видачі посвідчень водія та реєстрації транспортних засобів 120;

інші види послуг – 9690;

  • У Центрі створені усі умови для комфортного отримання послуг відвідувачами. Сектор інформування Центру облаштовано електронною чергою, місцем для самообслуговування з вільним доступом до Інтернету та Wi-Fi, кулером з водою, різними видами зарядних пристроїв для мобільних телефонів, планшетом для спілкування з відвідувачами з вадами слуху. Зручність отримання платних послуг полягає в тому, що на столах адміністраторів встановлені post-термінали та QR-коди завдяки яким відбувається миттєва сплата адмінзбору або державного мита. Для маленьких відвідувачів облаштовано дитячу зону, а для немовлят пеленальний столик та місце для їх транспортних засобів.
  • Безпека понад усе. В підвальному приміщенні ЦНАПу облаштовано найпростіше укриття, в якому під час повітряних тривог відвідувачі мають можливість отримати консультації та послуги.
  • Через сервіс «Мобільний адміністратор», який передбачає надання послуг за місцем перебування осіб, які не мають можливості самостійно за станом здоров’я звернутися до ЦНАПу або ВРМ, надано 25 послуг. Крім того, в травні наша громада отримала від міжнародних донорів, мобільний ЦНАП. Це офіс на колесах, який буде повністю обладнаний необхідною інфраструктурою та засобами зв’язку для прийому відвідувачів. Наразі проводяться підготовчі заходи із запровадження сервісу в громаді.
  • Шеринг документів, (паспорт, код, посвідчення ВПО, посвідчення ветерана, посвідчення водія) дає змогу миттєво скористатися послугою у разі відсутності у заявника паперових документів.

Мешканці нашої громади та гості мають можливість отримати у ЦНАПі не лише адміністративні послуги а й скористатись послугами консультантів відкритих просторів та представників органів державної влади. Наразі на базі ЦНАП міста Ромни діють 3 відкритих простори (Єдине вікно ветерана, Інформаційний пункт підприємця та Громадський центр правосуддя ) та працюють, за визначеними графіками, представники Пенсійного фонду та Центру зайнятості.

Єдине вікно ветерана на базі Центру впроваджує в громаді активну ветеранську політику. До ЄВВ звертаються за адміністративними та соціальними послугами, юридичною та психологічною допомогою, консультаціями з усіх можливих питань.  Майже за рік роботи послугами консультантів ЄВВ скористалися 248 ветеранів, ветеранок та членів їх сімей.

Консультантами  інформаційного пункту підприємця надано 88 консультацій в сфері реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також були проведені лекції в онлайн режимі із студентами коледжів на теми створення бізнесу та новел у законодавстві.

  • Завдяки діяльності Громадського центру правосуддя на базі ЦНАПу міста Ромни, мешканці нашої громади мають унікальну можливість отримувати безкоштовну первинну правову допомогу, консультації і роз’яснення з правових питань.
  • За пів року роботи ГЦП надано 268 послуг для мешканців громади та проведено 17 навчальних тренінгів.

Ми працюємо для вас і разом наближаємо нашу Перемогу!