ENG
УКР
Адреса:
м. Ромни, вул. Соборна, 13/71
Телефон:
(05448) 5-29-15, (05448) 5-33-00

Перейменування вулиць: що робити?

На часі обговорення щодо перейменування вулиць. У багатьох жителів Роменської громади цей факт може викликати занепокоєння: у скільки їм обійдеться зміни назв вулиць та, зрештою, що їм робити в цій ситуації? Тож Центр надання адміністративних послуг м.Ромни інформує населення з найактуальніших питань перейменування.
♻Місце реєстрації («прописку») – змінювати не потрібно. Перереєстрація місця проживання людини може відбуватися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в людини виникає потреба. Таким чином, після перейменування вулиці ніхто не повинен йти робити відмітку про нову адресу.
♻Щодо внесення змін до установчих документів, зміна відомостей про місцезнаходження юридичної особи та фізичної особи підприємця підлягає державній реєстрації відповідно до Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань”. Законом не встановлено граничних термінів для проведення зміни відомостей щодо місцезнаходження, таким чином суб’єкт господарювання сам може вирішувати, коли необхідно провести реєстрацію змін.
♻Також чинним законодавством не передбачена необхідність внесення змін до документа про право власності на нерухоме майно (свідоцтво про право власності, свідоцтво про право на спадщину, договір купівлі-продажу, дарування тощо) у зв’язку з перейменуванням вулиці, на якій розміщена нерухомість.
♻Зміни до документів про право власності на нерухоме майно необхідно буде вносити лише, якщо власник захоче продати, подарувати або передати у спадок свою нерухомість. У такому випадку в документах, які будуть оформлюватися на нового власника, вже буде вказана нова назва.
За додатковою інформацією звертайтесь у ЦНАП м.Ромни за телефонами☎: (05448) 5-29-15, (098)783-48-66 або на сайт Центру: http://cnap-romny.gov.ua/ .
Щоб не пропустити жодної новини від ЦНАП, підписуйтесь на наш канал у Телеграм👇 https://t.me/romnycnap.