ENG
УКР
Адреса:
м. Ромни, вул. Соборна, 13/71
Телефон:
(05448) 5-29-15, (05448) 5-33-00

✔️Особа, яка бажає змінити реєстрацію місця проживання свою чи своєї дитини може звернутися до Центру надання адміністративних послуг або використати мобільний додаток «Дія».
❗Просимо звернути увагу, що послуга реєстрації місця проживання через застосунок «Дія» наразі доступна лише для не військовозабов’язаних осіб.
✔️Для зміни місця проживання потрібно мати:
🔵податковий номер;
🔵ID-карту або закордонний паспорт у застосунку Дія», для дітей мати свідоцтво про народження. ✔️Для здійснення реєстрації онлайн необхідно :
🔵відкрити мобільний застосунок «Дія» та перейти до розділу «Сервіси»;
🔵обрати опцію « Місце проживання» ;
🔵натиснути « Почати» ;
🔵визначити зміну місця проживання свою чи дитини;
🔵ввести свої контактні дані : ☎️номер телефону, 📬адресу електронної пошти;
🔵обрати адресу житла, якщо майно належить вам натиснути « Своє», якщо житло належить іншій особі – натиснути « У житлі іншого власника» та надіслати через застосунок запит власнику на підтвердження.
❗Це можна зробити за допомогою QR- коду або посилання. Власник має підтвердити запит протягом 24 годин.
🤱При реєстрації місця проживання дитини, якщо батьки зареєстровані за різними адресами то одному з батьків надіслати підтвердження на згоду реєстрації місця проживання дитини.
З 14 років дитина сама подає заяву на реєстрацію місця проживання.
🔵Підписати заяву через «Дія. Підпис»;
🔵Сплатити адміністративний збір через Google Pay, Apple Pay, банківську карту, який становить 1,5 % прожиткового мінімуму , це становить 45, 42 грн, або за умов порушення строку звернення ( більше 30 календарних днів ) становить 2, 5 % – 75, 70 грн.
🧑‍🍼Для новонародженої дитини батьки або законні представники мають зареєструвати місце проживання протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.
Незалежно від того, коли подана заява, реєстрація місця проживання здійснюється протягом 1 робочого дня та на електронну адресу надходить повідомлення про зміну місця реєстрації.
☝️При бажанні можна отримати онлайн витяг про реєстрацію місця проживання.