ENG
УКР
Адреса:
м. Ромни, вул. Соборна, 13/71
Телефон:
(05448) 5-29-15, (05448) 5-33-00

ЦНАП м.Ромни святкує 5 років!

16 вересня 2022 року ЦНАП м.Ромни святкує свій День народження! З дня офіційного відкриття нам виповнилось 5 років!
Сьогодні чергова річниця нашої спільної роботи. Адже ЦНАП – це невід’ємна частина нашого життя. Це робота, яка відкриває перед нами можливість спілкуватися з різними людьми, відчувати себе потрібними, бути в курсі важливих подій і просто робити наше життя різноманітнішим і більш цікавим.
5 років були доволі насиченими та подарували нам багато здобутків, перемог та нових звершень. Пріоритетом для ЦНАПу м. Ромни завжди була організація надання комплексних адміністративних послуг та розширення їх переліку.
На початку нашої роботи послуг було 120. Та вже ми розробили перелік, який нараховує близько 500 послуг!
Ну і якщо коротко:
2017 рік. З метою покращення роботи відділу реєстру територіальної громади було придбано програмне забезпечення для автоматизованого ведення реєстру територіальної громади. Відвідувачі задоволені, бо отримують результат відразу при зверненні.
Успішно проведена децентралізація повноважень у сферах державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців та державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Створено відділ, в якому працює 4 державних реєстратори.
ЦНАП став членом Всеукраїнської асоціації Центрів надання адміністративних послуг, що дало можливість активно спілкуватись з колегами, брати участь в розбудові системи надання адміністративних послуг в державі.
З 2018 року ЦНАП став членом програми U- LEAD. Завдяки цьому ми отримали інституційну та матеріальну допомогу. Створено вичерпну нормативно-правову базу Центру. Облаштовано 2 кабінети Центру меблями та технікою, архівне приміщення, зону для відпочинку адміністраторів, встановлено електронну чергу та е-документообіг, місце для самообслуговування відвідувачів.
2019 рік. Наш Центр, одним із перших, розпочав роботу з видачі паспортних документів. Для цього було придбано дві станції, кошти на які виділено з місцевого бюджету.
Встановлено платіжні термінали самообслуговування та POS-термінали на робочих місцях адміністраторів та платіжний термінал самообслуговування, передбачена вільна зона Wi-Fi.
2020 рік. Рік комплексних послуг в ЦНАП. Розпочали надання послуг «єМалятко», ІD-14, реєстрація в РТГ.
З метою наближення послуги до мешканців громади у Центрі надання адміністративних послуг запроваджено послугу «Мобільний адміністратор». Ця ідея реалізована, щоб забезпечити послугами людей, які в силу певних обставин не можуть відвідати ЦНАП і отримати необхідну адміністративну послугу. Здебільшого, це люди з обмеженими можливостями чи похилого віку.
Створено офіційним сайт ЦНАП м. Ромни, запроваджено он-лайн послуги та он-лайн консультування через чат-бот.
У 2021 році ми взяли участь у конкурсному відборі об’єктів, фінансування яких здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі ЦНАП. Комісія Міністерства цифрової трансформації прийняла рішення щодо виділення коштів з державного бюджету на придбання обладнання для видачі посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів Роменській територіальній громаді у сумі 264 000 грн. Одразу було закуплено обладнання, тому мешканці громади розпочали у ЦНАПі обмінювати посвідчення водія, отримувати нове посвідчення замість втраченого та проводити державну реєстрацію нового транспортного засобу.
Також при Центрі надання адміністративних послуг м. Ромни розпочав роботу Інформаційний пункт підприємця, який став дієвим інструментом громади в реалізації місцевої стратегії розвитку підприємництва. Принцип роботи пункту – це єдине вікно, де підприємець своєчасно та зрозуміло зможе отримати інформацію та відповіді на відкриті питання.
З метою створення сприятливих умов для надання адміністративних послуг та наближення їх до суб’єктів звернень у населених пунктах Роменської ОТГ створено 15 віддалених робочих місць адміністраторів Центру надання адміністративних послуг. На базі ВРМ створено освітні хаби та самостійні місця для самообслуговування відвідувачів. Тепер можливо отримати якісні адміністративні послуги, звернувшись до адміністраторів ЦНАП за місцем вашого проживання.
Стали учасниками проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні». Отримуємо комплексну експертну підтримку та консультації від експертів проєкту щодо подальших шляхів розвитку системи надання адміністративних послуг.
Також налаштували роботу шеринг Дія для можливості отримання копії цифрового документа без налаштування електронної взаємодії інформаційних систем.
За весь час роботи було укладено ряд угод про співпрацю з державними органами: Всеукраїнська асоціація ЦНАПів, угоди з Управлінням пенсійного фонду, Роменським міськрайонним центром зайнятості, Управлінням соціального захисту населення Роменської міської ради, Управлінням держгеокадастру, Міністерством юстиції, Головним сервісним центром МВС.
Не менш важливим було створити комфорт для наших відвідувачів. Першочергово були створені умови для громадян з особливими потребами, встановлена тактильна плитка та інформаційна табличка в тактильному вигляді шрифтом Брайля, облаштовано дитячий куточок та пеленальний столик для батьків з дітьми.
Отже, завдяки невтомній праці фахівців центру за 5 років було надано близько півмільйона послуг, а дохід в місцевий бюджет склав більше 7 мільйонів гривень.
2022 рік. 24 лютого докорінно змінило наше життя, але не зупинило!
У ці нелегкі часи, не дивлячись на страх, біль, смуток, наш колектив став загартованішим і сильнішим, зараз ми не лише надавачі якісних послуг, ми команда однодумців, яка активно допомагає державі і громаді вистояти і перемогти. Навіть коли наш Центр не надавав послуги, ми працювали в напрямку підтримки нашого населення, військових, внутрішньо переміщених осіб.
І хоча наразі наша праця обмежена блокуванням держреєстрів та постійними повідомленнями про небезпеку, ми працюємо та розвиваємось. На сьогодні розпочинаємо роботу в сфері реєстрації актів цивільного стану. Ці послуги є одними з найважливіших для громадян і найактуальніших для інтеграції їх у ЦНАП. Крок за кроком ми налагоджували співпрацю із Північно-Східним Міжрегіональним управлінням юстиції м.Суми для сприяння у підключенні до Державного реєстру актів цивільного стану громадян та для здійснення в подальшому відповідних повноважень.
Дорогі наші відвідувачі, шановні мешканці Роменської міської територіальної громади, дякуємо, що користуєтеся нашими послугами. Ми і надалі будемо працювати для вас! Віримо в нашу швидку перемогу! Бережіть себе та один одного!
Зі святом Нас, командо ЦНАП м.Ромни! Нехай робота приносить задоволення!